søndag den 23. juni 2013

Store marengs med laktosefri flødeskum og bær

Fordi marengs ikke indeholder meget andet end æggehvider og sukker er de oplagte at bruge som low fodmap-dessert. Jeg lavede for nylig to store marengs fuglereder med laktosefri flødeskum blandet med lidt vaniljesukker og grove stykker mørk chokolade i. Herefter pyntede jeg dem med lidt friske jorbær. Billedet er efter min mening ikke blevet så godt, men desserten smagte skønt - og den passer rigtig fint til en dejlig sommeraften.
Ingredienser til marengs: 
1 dl. æggehvider 
225 g. sukker
1 tsk. lyd vineddike (jeg brugte hvid balsamico) 
1 spsk. majsmel 

Fremgangsmåde: 
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt af gangen. Pisk til du har en tyk marengsdej. Tilsæt vineddike, drys majsmelet over og fold begge dele i dejen. 
Beklæd en bageplade med bagepapir og drys et tyndt lag sukker på. Fordel marengsdejen i fire store ovaler. Lav en fordybning i midten af hvert oval med bagsiden af en ske, så der bliver plads til fyldet senere. Bag marengsene ved 130 grader i 45-50 minutter til de er faste. Lad dem køle kort af på pladsen og herefter køle helt af på en bagerist. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar