onsdag den 10. april 2013

Spelt spaghetti

Hej alle sammen!
Urtekram har lavet en ny række produkter med fuldkornsspelt bl.a. Spaghetti og pastaskruer.
Jeg har købt produkterne i Føtex, men mon ikke også, det kan fåes andre steder.
Jeg kan nu lave både pastasalater og pastaretter (kæresten er glad for, at vi nu kan få spaghetti med kødsovs), så er det bare skønt.

16 kommentarer:

  1. Speltpasta er desværre ikke anbefalet af Monash og Kings college
    mvh
    Mette Borre

    SvarSlet
    Svar
    1. Se svar nedenfor :-) det kom lige ind som særskilt kommentar.

      Slet
  2. Hej Mette.
    Hvor har du de oplysninger fra?
    I de her spaghettier og skruer er de eneste ingredienser vand og fuldkornsspelt, så jeg kan ikke se, hvorfor de ikke skulle være low FODMAP? :-)
    Mvh. Maja

    SvarSlet
    Svar
    1. Det giver ingen mening, men i foodmap bogen står der, at man ikke må spise spelt pasta. Det må være måden de behandler spelten på, når der laves pasta måske.

      Slet
    2. Til gengæld må man gerne spise gluten fri pasta, hvis det kan hjælpe!

      Slet
    3. Ja, nu kan jeg godt se, at det står i FODMAP bogen. Øv altså! :( Jeg har fået det nogle gange nu, og ikke reageret på det, så man kan jo prøve sig lidt frem. Men i har helt ret, det er ikke lavt i FODMAPS.
      Tak for hjælpen.
      Mvh. Maja

      Slet
    4. Hej. Jeg har tænkt mig at lave hjemmelavet speltpasta i aften. Måske det er bedre end det fabriksfremstillede? Hvis jeg kan tåle hjemmebagt speltbrød, kan der vel ikke være den store forskel. Med mindre det er kogningen som gør forskellen - men det giver heller ingen mening.
      Dorte

      Slet
  3. Nej hvor dejligt :)

    SvarSlet
  4. Hej Maja
    Det jeg synes er mest svært ved Fodmap diæten er at man ikke kan spise almindelig brød. Jeg har lige været i Føtex og fandt heldigvis nogle sandwich brød fra pågen som var lavet på spelt mel, men tænkte på om man egentlig gerne måtte spise grahamsmel, og ellers kender du et supermarked hvor der er større udvalg i glutenfrit brød

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det er desværre meget begrænset med udvalget i spelt brød. Nogle bagere er begyndt at have 100 % speltbrød fx Lagkagehuset.
      Men ja, det er lidt bøvlet, når det kommer til brød. Jeg har stor glæde af at bage store portioner og så fylde fryseren op, så jeg altid har ved hånden :)
      Med venlig hilsen Maja

      Slet
  5. Hej :) Jeg vil bare lige anbefale brød primært baseret på spelt som min mave har været glad for i begrænsede mængder; Veggen fra Hatting på frys (1-2 max om dagen), og så har jeg erfaret, at nogle af de bedre bagerier har brød primært på spelt (I Aalborg, hvor jeg bor, er det Penny Lane's speltbrød/boller, der både fås i en alm spelt og spelt/valnød). Bare lige et tip :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for rådene.
      Jeg har også prøvet speltbrødene fra Hatting.
      Der er godt nok honning i, men jeg har umiddelbart ikke reageret på dem.
      Lagkagehuset har også 100 % speltbrød.

      Mvh. Maja

      Slet
  6. I rema har de glutenfri pasta :) (som man godt må spise)

    SvarSlet
  7. Jeg spiser pasta fra schar som kan købes i Kvickly
    Både skruer, spagetti og lasagneplader
    Ellers små skruer og fusilini fra rema1000
    Har også læst om spelt kan give problemer men mit bedste råd er at prøve det er vist meget individuelt om spelt er no go eller go ;)

    SvarSlet
  8. Ja, det er med at forsøge sig frem hele tiden.
    Min super Best har også en masse glutenfri produkter, inkl. Skruer, lasagneplader og spaghetti.
    Med venlig hilsen Maja

    SvarSlet
  9. Må man godt få spelt når man har IBS?

    SvarSlet